Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Kasım Ayı Süt ve Süt Ürünleri Üretimini açıklandı

18.01.2019 / Ankara
 
Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Kasım 2018

Ticari süt işletmelerince Kasım ayında 743 bin 427 ton inek sütü toplandı
 
Toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,8 azaldı.
 
Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 131 bin 655 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %9,9 azalış gösterdi. İnek peyniri üretimi 54 bin 872 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %0,3 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise bin 451 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %97,2 arttı.
 
Yoğurt üretimi 91 bin 755 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %0,5 azaldı. Ayran üretimi ise 57 bin 836 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %0,5 artış gösterdi.
 
Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,1 olarak tespit edildi.
 
Toplanan inek sütü, Kasım 2018
 
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki aya göre %1,1 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,8 azaldı.

Yayın Tarihi : 18.01.2019 / Okunma Sayısı : 1,389
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr