Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
2018, son çeyrek kırmızı et üretim istatistikleri açıklandı

12.02.2019
 
Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, IV. Çeyrek: Ekim - Aralık, 2018
 
Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrekte 259 672 ton olarak tahmin edildi
 
Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre %23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,1 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.
 
Sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi
 
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %21,8, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %7,8 oranında azaldı.
 
Koyun eti üretimi 17 bin 902 ton olarak tahmin edildi
 
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %31,2 oranında azaldı.
 
Kırmızı et üretim miktarı, 2017 - 2018

Yayın Tarihi : 12.02.2019 / Okunma Sayısı : 1,482
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr