Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TÜİK, 2019 I. çeyrek kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı

Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, I. Çeyrek: Ocak - Mart, 2019
 
Toplam kırmızı et üretimi I. çeyrekte 211 435 ton olarak tahmin edildi
 
Toplam kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe göre %18,6, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %16,5 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 174 bin 52 ton olarak gerçekleşti.
 
Sığır eti üretimi 191 bin 287 ton olarak tahmin edildi

Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %20,2, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %13,7 oranında azaldı.
 
Koyun eti üretimi 17 bin 932 ton olarak tahmin edildi
 
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %0,2 artarken bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %33,7 oranında azaldı.
 
Kırmızı et üretim miktarı, 2018 – 2019

Yayın Tarihi : 10.05.2019 / Okunma Sayısı : 1,135
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr