Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Uşak TSO Arabuluculuk ve Uyum Merkezi açıldı

17.06.2022 / Uşak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberlerindeki TOBB heyeti ile birlikte, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Arabuluculuk ve Uyum Merkezi açılışı ve Uşak Ekonomiye Değer Katanlar ödül törenine katıldı.​

Burada bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Uşak’ın ekonomi tarihinde pek çok ilke imza attığını belirterek, “Anadolu’da elektriği ilk burası kullanmış. Anadolu’da sanayi ilk olarak bu şehirde ortaya çıkmış. Daha 1905’te burada iplik ve şeker fabrikası kurulmuş” dedi.

Günümüzde ise Uşak sanayisinin geri dönüşümde kümelenmeyi başardığını vurgulayarak, “Ülkemizin bu alanda hem lideri hem de marka şehri haline gelmiş. Küçükbaş deri işlemedeki uzmanlığını da, gerek yurtiçinde gerek yurtdışında kanıtlamış. Uşak ayrıca, halısıyla, kilimiyle, seramiğiyle, susamı, eriştesi ve tarhanasıyla, ülkemize ayrı bir güzellik katıyor” şeklinde konuştu.

Birlikte Hreket eden şehirlerin markalaştığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Bir yerde birlik varsa, orada sırtınız yere gelmez. Bu çağdaş yönetim anlayışları için, kendilerine teşekkür ediyorum. İşte sizler birlikte hareket ederek, Türkiye'nin en modern ortak kullanım tesislerinden biri olan, Uşak Büyükbaş Deri İşleme Tesisinin de, Uşak’ta kurulmasını sağladınız. Öte yandan Uşak’taki 3 Oda-Borsa Başkanımız da Ankara’da mesai arkadaşım. Selim Kandemir kardeşimle TOBB yönetiminde birlikteyiz. Mustafa Sezer kardeşimle Basın-Yayın komisyonunda, Adalet Ercan kardeşimle de Ar-Ge ve İnovasyon Kurulunda birlikte çalıyoruz. Sizleri de Ankara’da en iyi şekilde temsil ediyorlar. Allah emeklerinden razı olsun diyorum” dedi.

Oda ve Borsanın bugün bir güzel işe daha imza attığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi kurdular. Biliyorsunuz uzun süren mahkemeler, en büyük şikâyetlerimizden biriydi. Sağolsun Sayın Cemil Çiçek, Adalet bakanlığı döneminde bu işe al attı ve arabuluculuk sistemini getirdi. İşçi-işveren, ticari ve tüketici uyuşmazlıklarında, arabuluculuk zorunlu hale getirildi. Biz de TOBB bünyesinde, UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’ni faaliyete geçirdik. Başkanlığını, Meclis Başkanımız Sayın Cemil Çiçek üstlendi. Ve onun yönetiminde merkezimiz, hızla gelişti. Sistemin kullanımı da her geçen gün arttı. Şu an ülke genelinde arabuluculuğa gelen başvuru sayısı, ayda 100 bine ulaştı. Ve bunların yüzde 70’i, anlaşmayla sonuçlandı. En önemlisi de taraflar helalleşerek ayrıldı. Artık tüm ticari ihtilaflarınızı burada, hem daha hızlı, hem de daha ucuza çözebileceksiniz. Aylar ve hatta yıllar süren davaların, burada birkaç hafta içinde sonuca ulaştığını görebileceksiniz. Oda ve Borsamızın sizlere sunduğu bu imkânı muhakkak kullanın”.

TOBB olarak Uşak’a 24 derslikli Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni yaptıklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, şimdi de Karahallı’da yeni bir okul daha yapacakları müjdesini verdi. 

Konuşmaların ardından Uşak Ticaret Borsası’nda en çok tescil yapan 11 firmaya ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 20 firmaya plaket verildi. Tören sonrasında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 17.06.2022 / Okunma Sayısı : 318
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr