Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TOBB ETÜ’den Kırım Tatar Türklerinin Milli Lideri Kırımoğlu’na fahri doktora

05.07.2022 / Ankara

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım Tatar Türklerinin Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na, TOBB ETÜ Fahri Doktorası takdim törenine katıldı.

TOBB ETÜ  ev sahipliğinde düzenlenen törende konuşan Hisarcıklıoğlu, “Üniversite Senatosu kararıyla, Ukrayna Parlementosu Milletvekili ve Kırım Tatar Türklerinin Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na fahri doktora tevcih edilmesi kararı verildi. Sayın Kırımoğlu da TOBB ETÜ Fahri Doktora unvanını kabul ederek, bizleri onurlandırdı. Kendilerine şahsım, Mütevelli Heyet Başkanlığını yaptığım TOBB-ETÜ ve Türk özel sektörü adına şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

Kırım ve Anadolu’nun, tarihte kederi de sevinci de hep birlikte paylaştığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, son dönemde, zor günler geçirse de Kırım’ı daha güçlü ve müreffeh bir gelecek beklediğini söyledi. Türkiye iş dünyası olarak Kırımlılara hep destek olacaklarını ve yanlarında duracaklarını bildine Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Mustafa Abdülmecil Kırımoğlu da tam anlamıyla, Vatan sevgisinin ve Millet aşkının tarifidir. Benim için bir ağabeydir, dik duruşun simgesidir. Haklı olduğu davada her türlü çileye katlanıp, tek bir geri adım dahi atmamıştır. Ve en haklı olduğu davada, en büyük işkencelere maruz kaldığında bile, barışın dilinden başka bir dille konuşmamıştır. Hakkını şiddetle değil, fikirle savunmuştur. Kırım halkı adına bütün mevzilerini şiddetle değil, yaslandığı gerçeklerle kazanmış, gerçek bir mücadele insanıdır. Ne diyor kendisi: Eğer bir mücadelede masum bir çocuğun kanı dökülürse bu başarı değildir. Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun mücadelesinden her kesim adına alınacak çok ders var! Bu nedenle bugün kendisine TOBB ETÜ olarak fahri doktor ünvanı vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.”

-Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ’yü anlattı

Üniversite olarak Kırımıoğlu gibi barış ve haktan yana vicdanlı ve dürüst gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “TOBB ETÜ, Türk iş dünyasının; özgür düşünen, bilgiyi takip eden, hızlı öğrenen, teknoloji üreten, icat çıkaran yeni bir nesli ülkemize kazandırma projesidir.

Biz henüz 18 yıllık genç bir üniversiteyiz. İlk yıllarımızdan itibaren, Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olduk. Üniversitemiz artık dünyaya fikir ve teknoloji ihraç eden bir üniversite haline geldi. Türkiye’de bir ilki başlatarak uyguladığımız ortak eğitim programı, sanayi-üniversite iş birliğinde örnek model oldu. Kısacası TOBB-ETÜ, programı, eğitim yöntemi, iş dünyası ile yakın ilişkileri ve ar-ge gibi birçok alanda getirdiği yenilikçi yaklaşımıyla bugün Türkiye'nin en başarılı üniversiteleri arasında” dedi. 

Kırımoğlu ise konuşmasında, Kırım Tatar Türklerinin mücadelesi için elinden gelen her şeyi yapacağına vurgu yaparak Ruslaştırılmış eğitimi millileştirmek için TOBB ETÜ’den yardım isteyeceğini dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının ardından Kırımlıoğlu’na cübbe giydirilerek onursal doktora unvanı verildi.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 05.07.2022 / Okunma Sayısı : 306
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr