Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Heyeti, Belgrad Büyükelçisi Aksoy ile görüştü

28.07.2022 / Sırbistan / Belgrad

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Meclis Başkanı İbrahim Öztürk, ATB Başkanı Faik Yavuz, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Sırbistan’a giderek Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy’u ziyaret etti.

Karşılıklı işbirliği ve ticaret olanaklarının istişare edildiği ziyarette ATB Başkanı Yavuz, Büyükelçi Aksoy’a Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ATB olarak gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası ticaret faaliyetlerini anlattı.

Görüşmede, Tarım ve hayvancılıkta borsaların önemini anlatan Yavuz, borsaların teknolojinin de yardımıyla gerek ulusal gerekse uluslararası emtia ticaretindeki rolünü aktardı.

Kamu ve TOBB işbirliği ile hayata geçirilen Türkiye Ürün İhtisas Borsası’ndan (TÜRİB) bahseden ATB Başkanı Yavuz, sistemin çalışmasını ve ticaret için önemini vurguladı.

Büyükelçi Hami Aksoy ise; Sırbistan’ın ekonomi ve istikrar olarak Balkanlardaki diğer ülkelerden pozitif ayrıştığına değinerek, Türkiye’deki algının aksine Sırbistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son derece iyi olduğunu, Türklerin Sırbistan’da çok iyi karşılandığını söyledi.

Aksoy, Sırbistan’ın nüfusunun yedi milyon olduğunu ancak buraya yapılacak yatırımın sadece Sırbistan’a değil bölgedeki diğer  ülkelere de yapılmış olacağını söyledi. ‘Açık Balkan’ politikasından bahseden Aksoy, ilk etapta Sırbistan, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya daha sonrasında ise Bosna-Hersek, Karadağ ve Kosova’nın da katılımıyla yapılacak anlaşmanın, ticari olarak sınırları kaldıracağını söyledi.

Mevcut hükümet ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerin çok iyi olduğunu dile getiren Aksoy, ATB Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan Türk iş adamı heyetine, 'Sırbistan’a yatırım yapın' çağrısında bulundu.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 28.07.2022 / Okunma Sayısı : 371
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr