Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Reel kesim ve finans sektöründen ortak toplantı

16.10.2018 / İstanbul
 
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulları ortak toplantı düzenledi. TOBB’un İstanbul Hizmet Binası’ndaki buluşma TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile TBB Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya, TOBB Sayman üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz da katıldı. Reel sektörün ve finans sektörünün en üst düzey temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda uluslararası piyasalarda ve Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeler, para ve sermaye piyasalarındaki son durum, reel ve finansal sektörün önerileri ve beklentileri değerlendirildi. 
 
Reel sektör ve finans sektörünün gündemlerindeki konuların detaylı olarak konuşulduğu toplantıda, Türkiye Bankalar Birliği’nin kredi kanallarının açık tutulması, vade ve fiyatlamalarda hassas davranılması, yapılandırma konularında aldığı tavsiye kararları, yeniden yapılandırma uygulamaları Eylül sonunda uygulamaya konulan KOBİ Destek Kredisi Projesi ile konkordato uygulaması görüşüldü.
 
Toplantıyı değerlendiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bugün yaptığımız toplantıyla reel sektör ile finans kesimi arasındaki diyalog mekanizmalarının güçlendirilmesini amaçladık. Finansmana erişim başta olmak üzere kamuoyuna yansıyan bazı sıkıntıları görüşerek Türkiye'nin ve Türk özel sektörünün menfaatleri doğrultusunda bunları nasıl çözebileceğimizi görüştük. KOBİ'lerin ekonominin bel kemiğini meydana getirdiği bu dönemde, büyümenin tempolu ve istikrarlı olabilmesi için reel sektör ile mali sektörün aynı gemide yolculuk ettiğinin bilinciyle birlikte hareket edeceğine inanıyoruz’’ dedi.
 
TBB Başkanı Aydın ise şu hususlara dikkat çekti; “Gücünü ekonomiden alan bankacılık sektörü tüm çabasıyla ekonomik faaliyetin kesintisiz olarak sürdürülmesinin gayreti içindedir. Yeni Ekonomik Programın hedefleri ve uygulamaları doğrultusunda, toparlanmanın kısa sürede olacağına inanıyoruz. Üretim, yatırım, ihracat ve ticaretin finansmanını sürdürmeye, dengelemeye, hedeflenen dönüşüme ve toparlanmaya katkı vermeye devam edeceğiz. Geçmişte olduğu gibi, zor dönemleri reel-finans sektörü işbirliğinde, açık iletişim ve yapıcı anlayış içinde birlikte atlatacağız. Kredilerin milli gelire oran 2002 yılında yüzde 15 iken 2018 yılının ilk yarısında yüzde 70’e ulaşmıştır. Bu oran önümüzdeki yıllarda da artmaya devam edecektir.’’


RESİMLER

Yayın Tarihi : 16.10.2018 / Okunma Sayısı : 1,431
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr