Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TOBB ETÜ'de mezuniyet ve açılış coşkusu

17.11.2018 / Ankara
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet ile 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni, TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Borsası (ATB) Meclis Başkanı İbrahim Öztürk, TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Üyesi ve ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şemsettin Aktuğlu, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri ile TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Güven Sak’ın ev sahipliğinde TOBB ETÜ Spor Salonu'nda yapıldı.
 
Törende konuşan TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, attıkları tohumun tuttuğunu belirterek, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Ersin Emre Ören’in, Amerika’da iki üniversiteyle birlikte yaptığı çalışmanın Nature Nanotechnology Dergisi’nde yayınlandığını, TOBB ETÜ’nün dünyaya teknoloji ihraç eden bir üniversite haline geldiğini söyledi.
 
En çok övündüğü projesinin TOBB ETÜ olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Böyle bir eğitim yuvasını, Türkiye’ye kazandırmış olmaktır. Zira eğitime yatırım, ülkeye yapılan en büyük hizmettir. Çok beğendim bir Uzakdoğu atasözü var: ‘Eğer 1 yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, 10 yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insanını eğit’. İşte biz TOBB ETÜ’de bunu hedefledik. Fikri, vicdanı ve irfanı hür gençler yetişsin istedik. Ezberleyen değil, araştıran, teknoloji üreten, icat çıkaran, yeni bir nesli ülkemize kazandırmayı amaçladık” dedi.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 17.11.2018 / Okunma Sayısı : 1,313
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr