Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz: Enflasyonla Mücadeleye 2019'da da devam

03.01.2019 / Ankara
 
Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, enflasyonla mücadelenin 2019’da da aynı kararlılık ve azimle sürdürülmesini istediğini belirterek, “bir millet birlik ve beraberlik içerisinde olduğu zaman nelerin üstesinden gelebileceğini bize gösterdi” dedi. 
 
ATB Başkanı Yavuz yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
2018 yılı özellikle son çeyreği Türkiye için zor bir dönem oldu. Ancak Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın öncülüğünde hayata geçen “Enflasyonla Mücadele Programı” bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu zaman nelerin üstesinden gelebileceğini bize gösterdi.
 
Döviz kurlarındaki hızlı yükselişi ve enflasyonu dizginleyen Türkiye, aynı azim ve kararlılıkla 2019’da da enflasyonla mücadelesini sürdürecektir. Bizde Ankara Ticaret Borsası olarak, bu programı sahiplenip, firmalarımızın en geniş şekilde katılımlarını sağlamaya devam edeceğiz.
 
Ancak, bu ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektörün yapabileceği bir iştir. Görev ve sorumluluk hepimize düşmektedir. 
 
Geçtiğimiz yıl, üretim ve istihdamda öne çıkan 4 sektörde başlayan KDV ve ÖTV indirimleri bu yılın ilk çeyreğinde de devam edecek. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın bu kararını çok olumlu buluyor ve kendisine teşekkür ediyoruz. 
 
Türkiye ekonomisinin en zoru geride bıraktığına inanıyoruz. Dengelenme ve istikrar sürecinde alınan önemli yolun, kamu ve özel sektörün koordineli çalışmalarıyla en kısa zamanda, tempolu büyümeyi getireceğini biliyoruz. 

Yayın Tarihi : 03.01.2019 / Okunma Sayısı : 1,256
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr