Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Heyeti Türkiye-Pakistan Ticaret Yatırım İlişkileri yemeğine katıldı

03.01.2019 / Ankara
 
Türkiye ve Pakistan arasındaki ticaret ve yatırım ilişkileri ele alındığı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğindeki yemeğe, Pakistan Başbakanı Imran Khan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Pakistan Dışişleri Bakanı Makhdoom Shah Mehmood Qureshi, Pakistan Planlama Bakanı Makhdoom Khusro Bakhtyar ve Pakistan Başbakan Özel Danışmanı Syed Zulfiqar Abbas Bukhari, Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Sayman Üyesi Faik Yavuz, ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şemsettin Aktuğlu, ATB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Altınışık katıldı. 
 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ve Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen çalışma yemeğinde yaptığı konuşmada, “Türkiye ile Pakistan, her alanda böyle yakın ilişkideyken, ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi bizi mutlu etmiyor. Yarım milyar doların biraz üzerindeki karşılıklı ticaretimiz, iki kardeş ülkeye yakışmıyor” dedi. 
 
Pakistan Başbakanı İmran Khan da Pakistan Dışişleri Bakanı Makhdoom Shah Mehmood Qureshi ve Planlama Bakanı Makhdoom Khusro Bakhtyar gibi çok sayıda bakanla programa katıldığını belirterek, "Ben ekibimi yanımda getirdim çünkü artık Pakistan ve Türkiye'nin ticaret hacmini artırmasının vakti gelmiştir" diye konuştu.
 
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacminin dost ve kardeş iki ülke için yetersiz kaldığını belirterek, ekonomik ve ticari ilişkilerin daha ileri boyutlara taşınması için gayret gösterdiklerini söyledi.
 
Türkiye'den Pakistan'a yönelik ciddi yatırımlar bulunduğunu ifade eden Pekcan, "Firmalarımız Pakistan’da 6 bin 506 kişiye istihdam sağlamaktadır. Firmalarımızın Pakistan'daki yatırımlarının önümüzdeki dönemde daha da artacağına ve bu yatırımlarla ikili ekonomik ilişkilerimizin daha da derinleşeceğine inancım tamdır. Bu noktada, firmalarımızın Pakistan’a olan bu yüksek ilgisi, yakın zamanda da devam edecek, ülkelerimiz arasındaki dost ve kardeş ilişkileri ekonomik ortaklık düzeyine yükseltecektir." dedi.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 04.01.2019 / Okunma Sayısı : 1,242
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr