Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz, Türkiye – ABD İş Diyaloğu Yemeği’ne katıldı

06.02.2019 / Ankara
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Pekcan ile ABD iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla iş yemeği düzenledi. 
 
Düzenlenen yemeğe, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD Ticaret Odası Ortadoğu ve Türkiye Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Khush Choksy, Türk ve ABD iş dünyası temsilcileri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz katıldı.
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Türkiye için ABD, ABD için de Türkiye’nin önemli olduğunu, yaklaşık 70 yıldır, NATO şemsiyesi altında, birlikte sorumluluk üstlendiklerini, uluslararası güvenlik sorunlarına karşı birlikte mücadele ettiklerini anımsattı.
 
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise, iki ülke arasında siyasi ilişkilerin belli dönemlerde bazı dalgalanmalar yaşadığının altını çizerek, gerçek pusulalarının Türk ve Amerikan iş dünyasının ortak vizyonu ve ortak iş yapma potansiyeli olduğunu söyledi.
 
Konuşmaların ardından, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın şahitliğinde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile ABD Ticaret Odası Ortadoğu ve Türkiye Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Choksy tarafından 2019 yılı Eylem Planına ilişkin Mutabakat Zaptı imzalandı. 
 


RESİMLER

Yayın Tarihi : 07.02.2019 / Okunma Sayısı : 1,168
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr