Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
"KGF destekleri" ve "İstihdam Seferberliği 2019" sunumlarına yoğun ilgi

28.03.2019 / Ankara
 
Kredi Garanti Fonu (KGF) garantörlüğünde sağlanan destekler ve İstihdam Seferberliği 2019 bilgilendirme toplantısı, Ankara Ticaret Borsası (ATB) ev sahipliğinde yapıldı. ATB Meclis Üyeleri, ATB Komite Üyeleri, TOBB İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli ve TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, teşvik ve paketlerle ilgili geniş kapsamlı sunum yaptılar.
 
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:
 
Dünyada yaşanan finansal sıkışmaya dikkat çeken Yavuz, bu sıkışmadan Türkiye’nin soyutlanmasının mümkün olmadığını belirterek, bundan tek çıkış yolunun üretim ve ihracat olduğuna dikkat çekti.
 
“2002’den sonra başlayan finansal bolluk, Trump hükümetinin içe dönüş politikasıyla tam tersi bir yöne döndü. Bu finansal sıkışıklığı aşabilmemiz için yapmamız gereken şey büyümektir. Çünkü bizim her sene 1-1,5 milyon kişi istihdam piyasasına katılan gencimiz var. Bunlara iş bulmamız gerekiyor. İş bulmamız için yatırım yapmamız gerekiyor. Tabi bunun içinde para bulmamız gerekli. 
 
İşçi çıkartarak tasarruf yapılmaz
 
Tasarruf yapmanın önemine değinen Yavuz, “işçi çıkartarak tasarruf yapılmaz” dedi. “Bu gibi dönemlerde, biz daha fazla işçi alarak ve gelirlerini arttırarak üretimlerimizi arttırmalıyız. Bu sayede maaş ödediğimiz işçilerimiz, bize müşteri olarak geri dönebilecektir. Özellikle de ihracata yönelmeliyiz.
 
Hükümetin sağladığı desteklere işaret eden ATB Başkanı Yavuz, “2019 yılının başından beri 50 milyar lira KGF destekli kredi verildi. Aynı zamanda da sizin en büyük maliyet kaleminiz olan işçi giderinizi bir süre yine devlet üstleniyor. Kendiniz için, işiniz için, geleceğiniz için sizde istihdam sağlayın” dedi.
 
KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli sağlanan kredi destekleriyle ilgili bir sunum yaptı:
 
Kredi Garanti Fonu’nun 28 yıldır hizmet veren bir şirket olduğunu belirten Gergerli, “işletmelere daha kolay ve ucuz fon sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Son iki yılda yaklaşık 660 bin işletmeye, toplamda 330 milyarlık kefalet sağlandığını belirten Gergerli, başvuran işletmelere 24 saat içinde olumlu ya da olumsuz dönüş sağlandığını söyledi.
 
Kamuoyunda KGF tarafından sağlanan kredilerin, “devletin sırtına bir yük, batak” olarak yaygın bir kanı olduğunu dile getiren KGF Genel Müdürü, Aslında bunların gerçeği kesinlikle yansıtmadığını, ödenmeyen kredi miktarının sadece %1.4 olduğunu belirterek, geri ödeme performansının bankalardan çok daha iyi olduğunu söyledi.
 
 
TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş “İstihdam Seferberliği 2019” teşvikleriyle ilgili geniş kapsamlı bir sunum yaptı:
 
İstihdam seferberliğinin yeni olmadığını hatırlatan Delibaş, 2017’de 1,4 milyon kişiye iş sağlandığını, bununla beraber Türkiye’nin, Avrupa’da en çok istihdam sağlayan 2. ülkesi olduğunu söyledi.
 
Delibaş konuşmasında şu görüşlere yer verdi
 
“Türkiye genç bir nüfusa sahip. Biz bu nüfusu iyi eğitip, iş sahibi yapabilirsek önümüzde kimse duramaz. Ancak biz büyüyemez bu gençlerimize iş bulamazsak, sonuçları herkes biliyor. 
 
Bunun için biz TOBB olarak teknik bir çalışma yaparak, iş dünyamızı istihdam konusunda heyecanlandırmak istedik. Hükümetimiz sağ olsun bu konuda bizi çok destekledi. Bunun sonucunda ana hatlarıyla ‘İstihdam Seferberliği 2019’ ortaya çıktı” dedi.
 
Cengiz Delibaş, teşvikle ilgili teknik bilgileri açıkladığı geniş bir sunum yaptı.
 


RESİMLER

Yayın Tarihi : 29.03.2019 / Okunma Sayısı : 1,098
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr