Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
IPARD II 5. Çağrı Dönemi Bilgilendirme Semineri ATB’de yapıldı

17.04.2019 / Ankara

IPARD II 5. Çağrı Dönemi Bilgilendirme Semineri, Ankara Ticaret Borsası (ATB) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. ATB Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, IPARD yetkilileri geniş kapsamlı bir sunum yaparak üyelerin tüm sorularını yanıtladı.
 
Seminerin açılış konuşmasını yapan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, tarımın sıkıntılı bir sürece girdiğini ve bunun neticesinde ülke gündemine tekrar oturduğunu belirtti.
 
Başkan Yavuz konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
 
“Konumuz son günlerin ana gündem maddelerinden birisi olan tarım. Aslında tarım ve kırsal kalkınma çok uzun süredir üstünde bu kadar konuşulan bir başlık değildi. Ama ne zaman ki tarım konusunda birtakım sıkıntılar boy göstermeye başladı, et fiyatları, soğan, patates, patlıcan fiyatları konuşulmaya başladı tarım ana gündem maddelerinden birisi oldu.
 
Türkiye’nin sanayileşme politikası izlemeye başladığı yıllarda, biz tarımı ikinci plana attık ve üreticimizi küstürdük. Geri kalmış ülkelerin işi olarak varsaydık tarımı. Ama bugün gelişmiş ülkelere baktığımızda tarım ürünleri artık stratejik ürün olarak sayılıyor. Hatta tarım ürünleri, ülkelerin birbirlerine baskı unsuru olarak kullandığı bir duruma gelmiştir.”
 
Türkiye’nin coğrafi olarak çok stratejik bir konumda olduğunu belirten Yavuz, “eğer biz standardı oturtmuş olsaydık, Karadeniz’i üs olarak kullanıp, güneyimizde kalan ülkelere tarım ürünlerini işleyip çok rahat satabiliriz” dedi.
 
Katılımcılara IPARD desteklerinden faydalanın çağrısı yapan ATB Başkanı Yavuz, “ben görevim icabı Türkiye’nin dört bir yanını geziyorum ve gittiğim yerlerde bize gezdirdikleri tesislerde IPARD’dan destek alarak yaptıklarını ifade eden birçok yer var. Ankara’da da son zamanlarda duymaya başladık bunu. İnşallah daha da çoğalacağını umuyorum. Hali hazırda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde bizim kendi personelimiz de proje hazırlama eğitimi aldılar ve üyelerimize her türlü yardımı sağlamaya hazırız” ifadesini kullandı.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ankara İl Koordinatörü Güzin Oyman ise IPARD hakkındaki önyargı ve yanlış bilinenlere dikkat çekerek, “prosedürlerimizin fazlalığından sıkça alıyoruz. Ancak bunların büyük kısmı danışman veya eksik bilgiden kaynaklı olduklarını görmekteyiz” dedi.
 
Oyman, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
“IPARD II 5. çağrısına 250 milyon avroyla çıktık. 42 ilin ortak bir bütçesi var. Bütün projeler bu havuzdan payına düşeni alacak. Ankara olarak çok büyük bir potansiyelimiz var. Zaten şu ana kadar birinciydik ve bunu kaptırmaya hiç niyetimiz yok” dedi. TKDK olarak, gelen kimseyi cevapsız göndermediklerini belirten Oyman, “Yerimiz Turhan Güneş’te ve kapımız herkese açık” ifadesini kullandı.
 
Ankara İl Koordinatörü Güzin Oyman’ın açıklamalarından sonra sunum ve soru cevap bölümüne geçildi. TKDK İletişim Uzmanı Gürsel Gür’ün geniş gerçekleştirdiği geniş kapsamlı tanıtım sunumunun ardından üyelerin tüm soruları cevaplandı.

Sunum için tıklayınız.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 12.04.2019 / Okunma Sayısı : 1,003
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr