Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz, 12. Çalışma Meclisi toplantısına katıldı

23.05.2019 / Ankara
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ATO Congresium'da düzenlenen 12. Çalışma Meclisi toplantısına katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ülke, millet ve özellikle çalışanlar için hayırlara vesile olmasını dileyerek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile ekibini, "Daha parlak bir gelecek için çalışmak" gündemiyle düzenledikleri bu toplantı için tebrik etti.
 
Bu toplantıların 1947'den beri devam etmesini önemli gördüğünü belirten Erdoğan, aynı şekilde Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) de bu yıl 100. kuruluş yıl dönümüne ulaşmasının takdire şayan olduğunu söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ILO'nun, dünyanın her yerinde istihdam ve istihdam şartlarıyla ilgili farkındalık oluşturma, standartlar belirleme ve bunların uygulanması konusunda dikkate değer faaliyetler yürüttüğünü anımsattı. Erdoğan, Türkiye'de de çocuk işçiliği, kadın istihdamı, genç istihdamı, kayıt dışı istidamla mücadele, iş sağlığı ve güvenliği gibi konulara eğilen ILO'ya çalışma hayatına yaptığı katkılar için teşekkür etti.
 
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Gelecek, bilgi temelli ekonomi üzerine kurulacaktır’ vizyonuyla ‘milli teknoloji hamlesi ve dijital Türkiye’ olarak tanımlanan bir süreci yürüttüklerini söyledi.
 
Bu hamlede Bakanlığın hem çalışma hayatını hem de çalışanları bu yeni döneme hazırlamayı amaçladığını dile getiren Selçuk, her yıl yapılan İşgücü Piyasası Araştırmaları doğrultusunda iş gücü piyasasının taleplerini ve eğilimlerini inceleyerek aktif işgücü programlarını güncellediklerini ve daha yenilikçi uygulamaları hayata geçirdiklerini bildirdi.
 
Bu yılbaşında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlanan istihdam seferberliğinde işverenlerin 2,5 milyon ilave istihdam sözü verdiğini hatırlatan Selçuk, "Biz de Bakanlık olarak işverenlerimizin verdiği bu sözü desteklemek adına kapsamlı bir teşvik paketi sunduk. 18 ayrı teşvik uygulamamızla 1,7 milyonu aşkın işverenimize, 11 milyona yakın sigortalımıza hali hazırda katkı veriyoruz" diye konuştu.
 
Bütün bu uygulamaların sonucu olarak, 2002'de özel sektörde 24 bin kişinin işe yerleştirildiğini, 2018'de bu sayının 50 kat artarak 1 milyon 240 bine çıktığını aktaran Selçuk, bu sayının yaklaşık yüzde 35'ini kadınların, yüzde 35'ini gençlerin ve yüzde 17'sini üniversite mezunlarının oluşturmasının bir iftihar vesilesi olduğunu belirtti.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 23.05.2019 / Okunma Sayısı : 865
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr