Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz, Nükleer Tedarikçiliğe Adım seminerine katıldı

23.07.2019 / Ankara
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, TOBB CERN Sanayi İrtibat Ofisi ve İspanyol IDOM Group-Nuclear Division tarafından düzenlenen “Nükleer Tedarikçiliğe Adım – Become Nuclear” seminerine katıldı. 
 
Seminerin açılışında konuşan Faik Yavuz, Türkiye’de yürütülen nükleer santral çalışmalarına karşın dünyada nükleer santrallerden uzaklaşma gibi bir eğilim olduğunu ve karşılıklı fikirlerin ortaya atıldığını vurguladı. 
 
Uluslararası Enerji Ajansı tarafından Mayıs 2019’da yayınlanan rapordan bahseden Yavuz, tüm dünyada İklim Değişikliği ve Paris Anlaşması çerçevesinde Karbon Emisyonlarının düşürülmesi çabaları yanında yalnızca rüzgâr ve güneş santralleri ile dünya elektrik ihtiyacının karşılanabilmesinin mümkün görünmediğini, rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinde büyük bir artış olması gerektiği gibi nükleer enerji santrallerinin de sayısının artacağı ve güvenlikten ödün vermeden eski santrallerin yenileneceği bir döneme girileceğinin öngörüldüğünü söyledi.
 
Nükleer tedarikçiliğe atılacak adımların kolay olmadığını bildiklerini ifade eden Faik Yavuz, yatırım, zaman ve ciddi bir efor harcanması, buradaki teknolojik dönüşümden faydalanmak için sabırlı ve uzun vadeli bir planlama gerektiğini belirtti.
 
Türk firmalarının nükleer projelerde daha fazla tedarikçi olmasını istediklerini vurgulayan Yavuz, bu nedenle son derece hassas olan bu sektördeki süreç ve gereklilikler konusunda bilgilendirmeler yapılmasına gayret etiklerini, bu kapsamda TOBB olarak büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.
 
Yavuz, buradaki en önemli konunun dünyadaki başarılı ülke tecrübelerinden yararlanılması olduğunu vurguladı.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 23.07.2019 / Okunma Sayısı : 832
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr