Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TAC Yönetim Kurulu Toplantısı Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi

10.09.2019 / Antalya
 
Türk – Arap Odası (TAC) 3. Yönetim Kurulu Toplantısı, Antalya’da yapıldı. Toplantıya TAC Eş Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz katıldı.
 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, Arap ligi ülkeleri ile Türkiye arasında her alanda ticaret ve yatırım alanında müthiş bir potansiyel olduğunu, TAC’ın kurulmasının ana amacının da bu olduğunu söyledi.
 
Turizmin ve tarımın başkenti Antalya’nın turizmde dünya çapında bir başarı hikâyesine imza attığını ve yılda 16 milyon yabancı turist geldiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “En çok ziyaret edilen şehirler sıralamasında, Avrupa’da dördüncü, dünyada onuncu sırada. Yat üretiminde bir dünya markası. Meyve-Sebze, Seracılık ve Çiçekçilikte, Türkiye’nin üretim lideri ve ihracatçı şehri” dedi.
 
TOBB Başkanı, “Bugün Türkiye’nin en önemli ticaret ve sanayi şehirlerinin, Oda ve Borsa Başkanları ile bir aradasınız. Başkanlarımız aynı zamanda, başarılı iş adamları ve yatırımcılar. Onlarla bir araya gelip, ticari ilişkiler kurmanızı da istiyoruz. Buna yönelik, ikili görüşmeler yapacağınız imkanları da hazırladık” şeklinde konuştu.
 
Türkiye ile Arap dünyası arasında büyük bir ekonomik potansiyel olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Arap ligi, 400 milyonluk nüfusu ve 3 trilyon dolarlık yıllık üretimi ve 2,7 trilyon dolarlık dış ticaretiyle, büyük bir küresel ekonomik güç. Türkiye ise 80 milyon nüfusu ve 800 milyar dolarlık gayri safi milli hasılasıyla, bu bölgenin en büyük, dünyanınsa 17. büyük ekonomisi. İnşaat, turizm, sanayi ve tarımsal üretim alanlarında dünyanın sayılı üreticiler arasındayız. Yıllık ihracatımız 170 milyar dolara ulaştı. İhracatımızın yüzde 92’si sanayi ürünü. Sattığımız malların yarısından fazlası Avrupa ve ABD’ye gidiyor. Bu da Türkiye’deki üretimin kalitesini ve fiyat konusunda rekabetçi olduğumuzun en somut göstergesidir” dedi.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 10.09.2019 / Okunma Sayısı : 812
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr