Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Seçimlerle dolu yoğun bir yıl yaşıyoruz

Faik YAVUZ/ Yönetim Kurulu Başkanı

İçinde bulunduğumuz yıl tam anlamıyla bir seçimler yılı olmuştur. Henüz yıl bitmemiştir, ama yerel yönetim seçimleri de erkene alınması durumunda, 2018 yılında çok sayıda seçim yaşamış olacağız.

Seçimlerden ilki, oda ve borsaların organ seçimleri oldu. Oda ve borsaların meslek komitelerine, meclislerine ve TOBB delegeliklerine yeni üyeler belirlenirken, seçimleri kazanan üyelerin içinden yönetim kurulu ve meclis başkanları seçilerek süreç tamamlandı.

Ankara Ticaret Borsası da bu süreci camiasına yakışır bir olgunluk ve saygıyla gerçekleştirdi. Seçimlerde tek bir tartışmanın bile yaşanmamış olması bunun en bariz örneğidir. Seçim sonuçlarına da itiraz olmaması bunun en güzel göstergesidir.

Oda ve borsa seçimlerinin hemen ardından çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) seçimlerini gerçekleştirdik. TOBB delegelerinin tek adayı olan Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, seçimlere katılan tüm delegelerin oylarıyla yeniden başkanlık görevine getirildi. Sayın Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, tüm seçim sürecine katkıda bulunan TOBB delegelerine, oda ve borsalarımızın tüm üyelerine şahsım ve ATB camiası olarak teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Sayın okuyucularımız,

Ülkemiz bu süre içinde sadece oda ve borsa seçimlerini yaşamadı. Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oluşturan milletvekili seçimlerini de büyük bir başarıyla geçirdi. Yüzde 90’lara ulaşan katılımla, tüm dünyaya adeta bir demokrasi dersi verildi.

Evet;  bu seçimlerle birlikte Türkiye’de yeni bir süreç başlamış bulunuyor. Türkiye, bu seçimlerle demokrasiye olan inancını ve güçlü bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Türkiye, demokrasiye olan inancını ve güçlü bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.  Halkın tamamına yakınının, Meclis'te temsil edilecek olması da ayrıca sevindiricidir.

Milletimizin teveccühünü bir kez daha kazanarak ve seçimleri ilk sırada tamamlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve yol arkadaşlarını tebrik ediyorum.

Yeni yönetim sisteminin ülkemizdeki güven ve istikrar ortamının daha da güçlenmesine vesile olacağına inancımız tamdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Artık seçim süreci bitmiştir. Bundan böyle, ekonomiye ve reformlara odaklanarak geleceğin büyük Türkiye’sini kurmak zamanıdır. Siyasetin yoğunlaşmasıyla birlikte öncelik sıralamasında ikinci plana düşen ekonomik sorunlara yoğunlaşmanın gerekliliğine bir kez daha dikkat çekmek istiyorum.

Ülkemiz, sadece kendi sorunlarıyla boğuşmak durumunda kalmanın ötesinde yoğun şekilde dış sorunlarla da uğraşmaktadır. Sınır komşumuz Suriye’de altıncı yılına girmek üzere olan iç savaşın tüm ekonomik ve sosyal ağırlığını yaşan Türkiye’ye karşı dost ve müttefik ülkelerin de takındığı olumsuz tavır ve yaptırımlar ibretle izlenmektedir. Türkiye’yi bölgesinde yalnızlaştırma çabası içinde olanların adım adım uygulamaya koyduğu planlara, toplum olarak uyanık durmak zorundayız.  

Evet, Türkiye 24 Haziran seçimlerini işte böylesine ağır ve güç bir tablo ile girmiştir. Daha öncede ifade ettiğim gibi, seçimlere katılan tüm partileri kutluyorum. 24 Haziran’da, geniş bir katılımla Millet iradesinin sandıkta gösterildiği seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.


Yayın Tarihi : 30.07.2018 / Okunma Sayısı : 815
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr