GIDA ARZ GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI VE TEDARİK ZİNCİRİ SÜREKLİLİĞİNİN TEMİNİ
PROJE BAŞLANGIÇ TARİHİ / SÜRESİ
30-04.2020 - 12 AY
KISA ADI / NUMARASI
Gecici_TR51/20/COVID/0190
ÇIKTILAR
Covid-19 ile mücadele ve dayanıklılık programı kapsamında bölgemizdeki hububat, bakliyat ve yağlı tohum alımı satımı hem kontrollü şartlar sağlanmış bir ortamda hem de uzaktan erişimle gerçekleştirilerek , Türkiye’de önemli üretim payına sahip bitkisel ürünler için ( hububat, baklagil, yağlı tohumlar ve Şereflikoçhisar bölgesinde yoğun olarak üretilen kimyon) üretimden tüketime kadar olan tüm aşamalarda tedarik zincirinin aksamaması, ticaret devamlılığın sağlanması amaçlanmaktadır.
BUĞDAY VE ARPA TİCARETİNDE LİSANSLI DEPOCULUK SİSTEMİNİN YAPISAL VE EKONOMİK ANALİZİ VE DEPOLARDA KAPASİTE OPTİMİZASYONU
PROJE BAŞLANGIÇ TARİHİ / SÜRESİ
01-08-2016 / 14 AY
KISA ADI / NUMARASI
ATB LİSANSLI DEPOCULUK / TAGEM-16/ARGE/43
ÇIKTILAR
Buğday ve arpa ticaretinde lisanslı depoculuk sisteminin sorunları ve çözüm önerileri konusunda sonuç alınması hedeflenmektedir. Lisanslı depoların buğday ve arpanın kalite sınıflandırmasına bağlı doluluk oranını artırma potansiyeli ve artırıcı strateji ve politika önerileri uygulanmaktadır. Lisanslı depoların hizmet alanında yetiştirilen buğday ve arpa çeşitleri, çeşitlerin tercih sebepleri incelenerek optimizasyonun sağlanması. Lisanslı depoculuk konusunda mudilere yönelik eğitim ihtiyaçlarının karşılanması.
İşbirliği Teşkilatı, Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi
ÇIKTILAR
İSEDAK stratejisine uygun olarak projenin; İslam Ülkeleri arasında işbirliği ve dayanışmanın kurulması ve güçlendirilmesi, İslam toplumunun ortak zorluklar karşısında kaynaklarını bir araya getirerek deneyimlerinin, çabalarının ve en iyi uygulamalarının arttırılması sağlanacaktır. Devam eden proje ile, kişilerin, malların, sermayenin ve bilginin kolay hareketinin sağlanması ve bununla ilgili engellerin azaltılarak mobilitenin ve bağların güçlendirilmesi ve geliştirilmesi doğrultusunda projede yer alan üye ülkeler arasında gıda ve tarımsal üretime yönelik küçük ölçekli işletmeler ve aile çiftçilerinin kurduğu tarımsal kooperatifler ve üretici örgütleri için kurulacak web portal, elektronik ticaret altyapısı, elektronik veri tabanı, ağ bağlantıları ve bilgi sistemleri ile proje ülkelerine ulusal ve uluslararası düzeyde iş yapma fırsatı sağlanması, üreticilerin kendi ürünlerini aracısız doğrudan satarak kendi gelirlerini artırması, pazara erişimlerini, rekabet güçlerini ve ticari kapasitelerini artırabilecek ortamın sağlanması yanısıra eğitim, bilgi alışverişi, uzman mübadelesi, kümelenme ve teknoloji transferi gibi konularda kolektif işbirliğinin geliştirilecektir.. Proje ile İSEDAK üyesi ülkelerdeki tarımsal kooperatifler ve üretici örgütleri, İSEDAK üyesi ülkelerdeki küçük ölçekli çiftçiler ve aile çiftçileri, İSEDAK üyesi ülkelerdeki küçük ölçekli gıda, tarımsal ürün, tarım alet ve makinaları ile teknolojilerine yönelik üretim yapan işletmelerin işbirliği sonunda oluşacak ticaret hacminin ilanı sağlanacaktır. İşlem hacmi, alım satım sonunda oluşan fiyatların ilan edilmesi gibi görevlerin ATB tarafından yönetilmesi sağlanacak ve elektronik ticaret portalı ile günümüz koşullarına uygun, geliştirilebilir borsacılık kazanımları sağlanacaktır. Elektronik Ticaret Portalı ile kuralları ve kapasitesi belirlenmiş uluslararası ticaret ülkemiz önderliğinde başlatılacak ve yürütülecektir. Artan bir işlem hacmi, güvenilir ticaret, güvenilir ve şeffaf fiyatlar ihracat artışı sağlayacaktır. Güvenliği ve performansı sağlam bir web sitesinin bulut sistemin içinde test çalışmaları yapılmaktadır.
Üyelerimizin kendi kullanıcı adları ve parolaları ile borsaya gelmeden tescil / e-tescil işlemlerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak. Hedefin eylem planı 2016-2017’dir.
E-FATURA ile işlem yapan üyelerimizin GİB sisteminde takip ve kontrolü için web servis protokolü imzalamak. Hedefin eylem planı 2016-2017’dir. Gelir idaresi başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde e-fatura kesen üyelerimizin e-faturalarını kayıtlı sistemde görebilmek adına 2014 yılından bu yana yaptığımız girişimler ve yazışmalar neticesinde, GİB görüşümüzü ve protokolü imzalamaya hazır olduğunu bize bildirmiştir. Yalnız Türkiye’de toplam 119 borsa ile ayrı ayrı protokol imzalamak mantıklı değil görüşmeye gelirken TOBB yetkilisi bulunsun görüş ve daveti alınmıştır.
ATB sarf malzemeleri stok takip yazılım projesi- şu anda yönetim binasında sarf malzeme ihtiyaçlarımızı belirleyebilme, yönetebilmek adına sarf malzemeleri yazılımı devreye alınmıştır.
T.C Bilim ,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortaklığında gerçekleştirilen Rekabetçi Sektörler programı özel sektörün geliştirilmesi –imalat sanayi faaliyeti altında 1. dönem başvurularına borsamız ATB Uluslararası Elektronik Ticaret Kompleksi projesi ile 05.07.2017 tarihinde başvuruda bulunulmuştur.
Yayın Tarihi : 06.09.2017 /
Okunma Sayısı : 3,309
2014 | HER HAKKI SAKLIDIR.
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)
F : +90 312 324 08 57
E-Mail : info@ankaratb.org.tr