Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TOBB Heyeti, STK Başkanları ile deprem bölgesinde

11-12.02.2023

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, STK Başkanları ve TOBB Heyetinden oluşan iş dünyası temsilcileri ile birlikte deprem bölgelerinde incelemelerde bulunarak, AFAD Koordinasyon Merkezlerini ziyaret etti.

Heyet, ilk olarak Osmaniye’de depremden zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi. Burada yapılan çalışmalar incelenerek, dayanışma sözü verildi.

Heyet, daha sonra depremden en fazla zarar gören illerin başında olan Hatay İskenderun’a geçti. Burada AFAD İskenderun Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, acil ihtiyaçlar ve öncelikli yapılması gerekenler istişare edildi. İskenderun’un ardından Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki AFAD Koordinasyon Merkezi de ziyaret edilerek, ihtiyaçlar tespit edildi.

Hatay’ın ardından Gaziantep’e geçen heyet burada da AFAD Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti ve öncelikli ihtiyaçlar konusunda bilgi aldı. Burada Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirerek, “yaralarımızı birlikte saracağız” mesajı verildi.

Heyet Gaziantep’in ardından depremin merkezi Kahramanmaraş’a giderek burada İçişleri Bakanı Sülayman Soylu’nun başkanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katıldı. Soylu, bölgeye 200 bin çadır sevk edildiğini ve 1 yıl içinde deprem konutlarının tamamlanacağını bildirdi.

Heyet, daha sonra Adıyaman’a geçerek, burada AFAD Afet Koordinasyon Merkezi’nde Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile bir araya geldi.

Adıyaman’ın ardından Malatya’ya geçen heyet deprem bölgesindeki incelemeleri sürdürdü. Buradaki Afet Koordinasyon Merkezi’nde de birlik mesajı verildi.

TOBB Yönetimi ve oda/borsa başkanlarının yanı sıra heyette, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Başkanı Ali Yalçın, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Türkiye KAMU-SEN Başkanı Önder Kahveci, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile Oda-Borsa Başkanları yer aldı.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 11.02.2023 / Okunma Sayısı : 277
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr