Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Yavuz, "Enflasyonla Topyekün Mücadale Programı" nı destekliyor ve önemli buluyorum.

09.10.2018 / İstanbul
 
Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı ve ATB Başkanı Faik Yavuz, “Enflasyonla Mücadele Programı” kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın lanse ettiği ve diğer bakanların açıklamalarını desteklediğini, önemli bulduğunu belirtti.
 
Yazılı bir açıklama yapan Yavuz, şu görüşlere yer verdi:
 
Türkiye ekonomik olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçmektedir. 2002’den bu yana mali ve siyasi istikrarla gelen tek haneli enflasyon, son dönemde yaşanan spekülatif ve manipülatif kur ataklarıyla hızla yükselmiştir. Biz bu dönemleri daha önce de yaşadık. Fakat biliyoruz ki Türk Ekonomisi’nin temelleri sağlamdır. Şoklara karşı dayanıklıdır. Bugün Sayın Berat Albayrak’ın açıkladığı “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı” kapsamında en kısa zamanda enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara geleceğine dair bir şüphemiz yoktur.
 
Son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon, hem vatandaşlarımızı hem de artan girdi maliyetleri nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Enflasyonla mücadelede kamuyu tek başına bırakamayız. Hepimizin taşın altına elini koyması önemlidir.
 
Özel sektör ve kamu omuz omuza geçtiğimiz bu zorlu süreci geride bırakacağımıza inanıyoruz.
 

Yayın Tarihi : 09.10.2018 / Okunma Sayısı : 1,338
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr