Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB’den Şereflikoçhisar’a ziyaret

12.10.2018 / Ankara
 
Ankara Ticaret Borsası (ATB), her yıl olduğu gibi bu yılda, Şereflikoçhisar Şehit Figen Gündüz Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine giyim, ayakkabı, kırtasiye yardımı yaptı ve okulun ihtiyaçlarını karşıladı. Geleneksel bir hal alan etkinliğe bu yıl, ATB tarafından davet edilen tiyatro ekibi, Halide Edip Adıvar’ın yazdığı “Ateşten Gömlek” tiyatro oyununu sahneledi. ATB heyeti, tiyatro oyununu öğrencilerle birlikte seyretti. 
 
ATB Meclis Başkanı İbrahim Öztürk,  ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz,  ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şemsettin Aktuğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Başar, Hasan Ersan, Şakir Çetin, Genel Sekreter Eyüp Şenol Ömeroğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Gül Kara’dan oluşan heyet, Kaymakam Sedat Yıldırım’ı ve Belediye Başkanı Ferda Polat’ı ziyaret etti.
 
Kaymakam Sedat Yıldırım’a ziyaret
 
ATB heyeti ilk olarak, Kaymakam Sedat Yıldırım’ı ziyaret etti. Yıldırım’a yapılan ziyarette Şereflikoçhisarlı çiftçilerine ve esnaflarına müjde veren ATB Başkanı Faik Yavuz; “Şereflikoçhisar’da tarımsal bir potansiyel var. Bu tarımsal potansiyeli harekete geçirmek için senelerdir uğraşıyoruz. Bu piyasanın en iyi oluşacağı yer borsadır. İnşallah sizin desteğinizle buraya çok hızlı bir şekilde önümüzdeki sezon salonumuzun, büroların ve yazıhaneler olacağı elektronik satış salonu kuracağız. Projeleri çizdik, hazırlıklarımız tamam, hemen temelini atabilecek durumdayız. İnşallah sizin desteğinizle buraya çok hızlı bir şekilde 2019 yılındaki hasat sezonunda açmayı düşünüyoruz” dedi.
 
Yatılı Bölge Ortaokul’una yapılan yardımdan da bahseden Başkan Faik Yavuz; “10-13 yıldır Yatılı Bölge Ortaokulu’nun öğrencilerinin tüm ihtiyaçlarını ve okulun eksikliklerini  ATB olarak karşılıyoruz. Bu sene bir değişiklik yaptık, temel ihtiyaçların yanında her sene oyuncak  da  getiriyorduk, bu sene Halide Edip’in “Ateşten Gömlek” isimli tiyatrosu sahnelenecek. Çocuklara tiyatro sevgisini vereceğiz” dedi ve Kaymakam Sedat Yıldırım’ada kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.
 
Kaymakam Sedat Yıldırım da; “Sizi görmekten ve sizi ağırlamaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Hele hele Ülkenin şuanda içinden geçtiği süreçte böyle bir yatırımın bu ilçede, hızlı bir şekilde yapılması için bizimde, İlçe Kaymakamlığı olarak elimizden geleni yapacağımızı söyleyeyim. Bu dönem için anlamlı bir yatırım olacak” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “bürokratik formaliteleri hafifletin” talimatıyla birlikte önümüzdeki hafta içinde somut adımların atılabileceğini belirten Kaymakam Sedat Yıldırım,  Başkan Faik Yavuz’dan, ilçeye yapılacak borsanın 2019’da faaliyete girecek OSB’ye yatırımcı desteği için söz aldı.
 
Kaymakam Yıldırım’a ziyaret, karşılıklı olarak nazar boncuğu ve tuzdan yapılmış ürünler takdim edilmesinden sonra sona erdi.
 
Belediye Başkanı Ferda Polat’a ziyaret
 
ATB heyetinin Belediye Başkanı Ferda Polat’a yaptığı ziyarette Başkan Polat; İlçede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şereflikoçhisar Belediyesi’nin ne şahsa ne de devlete borcu olmadığını belirten Başkan Polat, “Türkiye’de bu anlamda 10 tane belediyeden birisiyiz. Vatandaşın parasını çar çur etmenin bir manası yok” dedi. Bölgeden geçecek olan demir yolunun müjdesini de veren Başkan, yatırımcı için destek istedi. 
 
ATB Başkanı Yavuz; Enerji, su ve demiryolunun gelmesiyle birlikte yatırımcıların kendiliğinden geleceğini belirterek, önümüzdeki 6 ay içerisinde ekonomideki rahatlama ile birlikte yeni teşviklerin başlayacağını, Şereflikoçhisar’ın kalkınması için önemli atılımları müjdeledi.
 
Buradaki ziyarette, ATB tarafından Başkan Polat’a nazar boncuğu takdim edildikten sonra sona erdi.
 
YBO öğrencileriyle buluşma
 
ATB heyeti, ziyaretlerden sonra Şehit Figen Gündüz Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileriyle buluştu. Okulun yemekhanesinde öğle yemeği yiyen heyet, daha sonra okulun 140 öğrencisine ATB olarak giyim, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi verdi. 
 
Öğrencilerle bire bir konuşarak, onların sıkıntısını ve isteklerini dinleyen ATB heyeti, öğrencilerin yanlarında olduklarını belirtti.
 
Tiyatro sevgisinin çocuklara verilmesi amacıyla Ankara Ticaret Borsası tarafından getirttirilerek sahnelenen Halide Edip Adıvar’ın aynı adlı eserinden uyarlanan “Ateşten Gömlek” isimli tiyatroyu, Öğrencilerle birlikte izleyen ATB heyeti, tiyatronun bitiminin ardından ATB Şereflikoçhisar Temsilciliği’nde çiftçilerle ve tüccarla bir araya geldi.
 
Burada bir süre çiftçilerle ve tüccarlarla görüşen ATB Başkanı Yavuz, sorunları bildiklerini ve çözüm önerilerini kaymakama ve belediye başkanına ilettiklerini ifade etti.
 
ATB heyetine, Şereflikoçhisar’dan Belediye Başkanı Ferda Polat, Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmet Koçak eşlik etti.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 13.10.2018 / Okunma Sayısı : 1,531
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr