Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz, Çevre Farkındalığı Toplantısı'na katıldı

04.01.2019 / Ankara
 
Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Ankara Sanayi Odası’nda düzenlenen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da yer aldığı çevre mevzuatı kapsamında farkındalığın arttırılması toplantısına katıldı. 
 
ATB Başkanı Faik Yavuz burada yaptığı konuşmada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı, “çevre ve sanayi” istişare programına TOBB’un desteğinin tam olduğunu söyledi. Sürdürülebilir kalkınmanın önemi üzerinde duran Yavuz, başta iş çevreleri olmak üzere, bu konuda ülkenin ciddi bir bilgilendirme ihtiyacı bulunduğunu belirtti. Gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir çevre bırakmanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz şöyle konuştu: “Çevre ve iklim değişikliği gibi, uyum maliyeti son derece yüksek olan konular, küresel düzeyde ele alınmalı. Uygulama küresel bir mutabakatla yapılmalı. Ülkemizde, Çevre Mevzuatında yapılan değişiklikler, çevresel anlamda yeni tedbirler alınmasını gerektiriyor.
 
Çevre Mevzuatı sürekli gelişiyor. Avrupa Birliği uyum çalışmalarımızın da yönlendirdiği mevzuat geliştirme ve uygulama kapasitesi inşa süreci, kamuda olduğu gibi iş dünyasında da çok sayıda başarılı uygulamayı ortaya çıkarmıştır. Ancak, daha yapılacak çok iş var. Bir yandan, mevzuat konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları sürdürülmelidir. Aynı zamanda, mevzuata uyum ve uygulama kapasitesinin de geliştirilmesi gerekir. Burada, uyum maliyetlerinin de altını çizmek istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı bu Bilgilendirme ve İstişare programı için kutluyorum. Yerinde ve zamanında başlatılan bir uygulamadır.
 
Çevre denetimi, atık yönetimi, çevre izin ve lisans uygulamaları, çevresel etki değerlendirmesi, hava, su, toprak yönetimi ile atık işleme ve sıfır atık konuları, çevre yönetimin en önemli parçalarını oluşturuyor. Bakanlığımızın bilgilendirme konuları arasına, firmalarımızın intibak maliyetlerini finanse etmelerine yol gösterecek bir bölümün de eklenmesi, programı daha da başarılı hale getirecektir.
 
Bu vesileyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi”ni, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Saygıdeğer Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerine almış olmasını ayrıca çok önemsediğimizi vurgulamak istiyorum. Bu himayeyi, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından son derece önemli bir girişim olarak görüyoruz. Biz, TOBB olarak, Bakanlığımız tarafından başlatılan Çevre ve Sanayi İstişare Toplantıları’na katılmaya ve destek vermeye devam edeceğiz.”


RESİMLER

Yayın Tarihi : 04.01.2019 / Okunma Sayısı : 1,282
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr